מתכון לעוגת גבינה הכי טעימה בעולם

תמונת המאמר

הזמרת איה קורן סיפור על דובי פרווה ועל מתכון לעוגת הגבינה הכי טעימה בעולם, שחשבה שאבד לנצח: 

כשהייתי קטנה, סבתא רעיה הייתה מכינה עוגת גבינה שהייתה הדבר הכי טעים שאכלתי מעודי. שכבת בסיס, קרם גבינה וקצפת עם מוס שוקולד למעלה. אם היו מרשים לי, הייתי אוכלת מגשים שלמים מגן העדן הזה. אלוהים בעצמו היה מתכופף לקחת ביס. כשבגרתי והתחלתי לאפות בעצמי, ביקשתי מסבתא רעיה את המתכון, אבל היא כבר הייתה עייפה מכדי לאפות ולא זכרה על איזו עוגה אני מדברת. שנים נדדתי במדבר של עוגות גבינה גנריות, עד שקניתי בשנה שעברה את ספר האפייה הנוסטלגי של קרין גורן, שם מצאתי מתכון עם שם מטופש במיוחד ל"עוגה המתגלצ'ת". אני לא זוכרת כבר באילו נסיבות החלטתי לנסות הכין אותה, אבל כשלקחתי את הביס הראשון, הזמן עצר. והייתי שוב בת 6, וישנתי אצל סבא משה וסבתא רעיה בדירה הקטנה בנצרת עילית, רק כדי לקום בבוקר ולגלות בתדהמה שהדובי הקטן שאחז בצידה של מסגרת תמונה בסלון, טיפס עוד כמה סנטימטרים במהלך הלילה לגמרי בעצמו, כי אין למיקום שלו שום הסבר הגיוני אחר (סבא שלי היה כל כך מבסוט מהתעלול הזה). אני כבר בת 35 ומזמן לא אוכלת גבינה, או מאמינה בדובים מפרווה שמטפסים לבד בלילה, אבל אם מישהו מכם ימצא זכרונות ישנים אבודים במתכון הזה, כמוני, אני אהיה מאושרת. חג שבועות שמח.

מתכון לעוגה של סבתא רעיה (וגם של אמא של קרין גורן, מסתבר):

(תבנית 24)
לטורט שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
6 ביצים בטמפ' החדר
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

לקרם וניל: 
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1 חב' אינסטנט פודינג (80 גרם)
2 גביעים שמנת חמוצה (400 מ"ל)
לציפוי שוקולד: 
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
1 כפית שטוחה נס קפה
150 גרם שוקולד חלב

מכינים את טורט השוקולד ומצננים:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. 
2. שמים בקערה שוקולד מריר ו-1/2 מיכל שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל. מניחים בצד לצינון עד שהתערובת פושרת.
3. במיקסר מקציפים ביצים ו-1/2 כוס סוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד לקבלת קרם סמיך ואוורירי מאוד. 
4. מקפלים פנימה ידנית את תערובת השוקולד הפושרת. 
5. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 25-30 דקות בלבד, עד שהעוגה תפוחה רכה ומעט רוטטת - היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית באמצעות סכין - היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור וזה בסדר.

מכינים את הקרם, מרכיבים ומקררים:
6. במיקסר מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה עם 1/4 כוס סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב. 
7. משטחים את הקרם על העוגה הקרה בתבנית ומעבירים לקירור והתייצבות במקרר (4 שעות) או במקפיא (שעה).

מכינים את ציפוי השוקולד, מצפים ומגישים:
8. בקערה שמים 1/2 מיכל שמנת מתוקה, נס קפה ושוקולד חלב וממיסים במיקרוגל. טורפים לאיחוד ומצננים מעט. 
9. מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה ומטלטלים את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם. 
10. מחזירים לקירור והתייצבות הציפוי במקרר (10 דקות) או במקפיא (5 דקות). מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה מהתבנית. פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.