מסעדת טוקו & טורו: דג פילה דג על קרם כרובית

תמונת המאמר

מתחם האוכל הכשר (רבנות, תל אביב) והחדש בתל אביב מציג חיבור יחיד מסוגו בין שני מותגי הקולינריה: Toko האסיאתית הפופולארית, וטורו הירושלמית המפתיעה. שתי המסעדות מחוברות בחלל אחד גדול ומעוצב. חוויית האוכל במתחם החדש שונה, מיוחדת ועכשווית. ניתן להזמין מתפריט שתי המסעדות גם יחד ולא לפספס שום טעם וסגנון אהוב מרחבי הגלובוס. המוסד הקולינרי המשולב ממוקם ברמת החיל בתל-אביב, כשר ומופלא ברמה הגבוהה ביותר.

השף בני אשכנזי מטורו נותן לנו מתכון לפילה דג ים על קרם כרובית וארטישוק, לא חייבים ללכת למסעדה, אפשר לנסות בבית:

חומרים:

  • פילה דג ים
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • לימון
  • ארטישוק רומאי
  • שעועית ירוקה
  • בצל
  • עגבניות שרי
  • צרור שמיר
  • גרגירי חומוס

אופן ההכנה:

  • יוצקים שמן על פילה הדג, ממלחים ומפלפלים צורבים על הצד של העור. מכסים בכלי נירוסטה לבישול אופטימלי.
  • צורבים את הארטישוק, עגבניות שרי, בצל ושעועית ירוקה.
  • מערבבים בקערה את השעועית עם גרגירי חומוס, שמן זית, מלח, מיץ לימון, צרור קטן של נענע, ומעט שמיר.
  • מפצלים את פרחי כרובית המהדרין מכרובית 1 ק"ג, עם ציר ירקות ו 10 שיני שום, 8 גר' מלח, 50 גר' חלב קוקוס, צולים רבע שעה בתנור על 200 מעלות, מסננים ומרסקים למרקם חלק.

הרכבת המנה:

משטחים את קרם הכרובית על הצלחת, מניחים את הארטישוק וחלק מהירקות שבקערה, מניחים מעל את הדג, כשצד העור כלפי מעלה, ועליו את שאר חלקי התוספת.

טוקו & טורו הברזל 27, רמת החיל, תל אביב.

כשרות: רבנות תל אביב (רגילה).

להזמנות: 03-6444345, חניה במקום.

צור קשר